Твір на тему: «Необхідність дбайливого ставлення до води»


Рейтинг твору 4.29 на основі 24 голосів

Якщо розглядати нашу планету, як живий організм, не виникає сумнівів, що роль кровоносних судин з гордістю перейняли на себе водойми. Недарма існує відомий у світі перифраз до слова «річки» — «голубі артерії планети». Що станеться, якщо кровоносні судини постійно закупорювати, все більше та більше? Тромбоз — не найприємніше явище, що здатне призвести навіть до смерті.

«Блакитні артерії» Землі також на шляху до тромбозу: ми закупорюємо їх дедалі більше, не звертаючи на це особливої уваги. Такі «тромби» — не що інше, як тонни сміття, що викидаються у водойми щороку в усьому світі. Люди славляться своєю любов’ю до чистоти. Та щоб у дворі було чисто, потрібно ж кудись подіти весь непотріб. Кому яка різниця, що відбуватиметься за межами їхнього двору? Ми помічаємо пластикові пляшки в річці, морі чи озері зазвичай лише тоді, коли приходимо туди відпочивати. Все це — загроза дефіциту води в майбутньому, про що варто замислитися вже зараз.

З кожним роком кількість питної води нестримно зменшується, мільйони крапель тікають від нас у невідомість. Проблема придатної для споживання води — одна з найактуальніших і найглобальніших, адже від води залежить життя і добробут кожної людини, незалежно від статі, віку, раси та інших характеристик. Звичайно, глобальні проблеми варто розглядати та вирішувати на світовому рівні, проте кожна людина — ніби маленька крапля в океані, та що є океан, як не мільярди крапель? Від кожного без винятку залежать темпи розвитку цієї проблеми, тому починати, на мою думку, потрібно з малого.

Кожна людина має відчути свою важливість і значущість у вирішенні такого, здавалося, глобального питання, як проблема чистої прісної води. Всі ми несемо відповідальність за наші дії та, зокрема, за байдужість і бездіяльність. Якщо ставитися до води недбайливо зараз, що ж залишиться нашим дітям? Важливо усвідомити, що саме ми творимо майбутнє не лише для нас, а й для наступних поколінь, для наших нащадків.

Щоб вирішити цю екологічну проблему, передусім потрібно, щоб у кожного розвивалась екологічна свідомість, яка стримуватиме недбайливі, неекономні дії стосовно води. Пригадайте: скільки води за сьогодні витратили особисто ви? А скільки було можливостей зекономити? Ставте собі такі питання щодня — це наблизить людство до вирішення проблеми дефіциту води.

Отже, вода — те багатство, без якого не здатна вижита жодна людина в світі, тому важливо, щоб кожен зробив свій внесок. По-перше, ми маємо усвідомити значущість водних ресурсів, а по-друге, — зробити все можливе для виконання такої на перший погляд крихітної, та насправді світового значення місії, як дбайливе ставлення та збереження води.