Твір на тему: «Для мене ж той край найкращий, де виросли крила мої»


Рейтинг твору 4.08 на основі 165 голосів

Безмежні лани, круті гори, заквітчані поля, тепле сонце — усе це моя рідна земля, усе це моя Україна. Я люблю цей край, пишаюсь, що тут народилась. І мені не вистачить жодних слів, щоб висловити усю любов, яку я відчуваю до своєї Батьківщини. Україно! Я буду завжди носити тебе у своєму серці, згадувати про тебе, говорити про тебе… Я хочу, щоб мої діти бачили тебе такою, якою я бачу тебе, моя дорога ненько-земле. Скільки щастя ти мені подарувала, скільки радості принесла!

Лише на цій землі я почуваю себе вільно. Твої мальовничі пейзажі надихають мене, дозволяють ширше і глибше пізнати навколишній світ, світ, у якому я живу. А твоє різноманіття кольорів? Воно прекрасне! Вийдеш на вулицю, а там і червона калина, і зелений клен, і різнобарвні квіти, якими неможливо намилуватися. А які в тебе люди?! Краса українських дівчат звела з розуму не одного хлопця; лише справжня українська дівчина може заворожити свого обранця єдиним поглядом і на все життя. Та що там краса? Їхній розум, навички, характер — усе особливе, неповторне, єдине. Але ж і наші парубки зовсім не гірші. Справжні чоловіки живуть в Україні, вони і працювати добре вміють, і хист до цього неабиякий мають, та і які ж вони добрі господарі!

Мені приємно, що моя земля славиться на весь світ добрими іменами. Тараса Шевченка, Ліну Костенко, Лесю Українку читають всюди і кожен. Українські футболісти грають за команди зі світовим ім’ям. Наші архітектори, скульптори й художники вражають закордон своїм світосприйняттям, баченням життя, несхожими ідеями й неймовірним талантом. А етномузика у виконанні вітчизняних гуртів вже давно стала улюбленою далеко за межами України. Чи це не диво?

Україна така особлива, бо в неї є душа, яку народ віддано оберігає і всіма силами захищає. Вона є безцінним скарбом, дарованим нам Богом. Бо українська душа — це і сумна пісня, і чарівна усмішка, і вишита сорочка, і вся ця духовна єдність нашого народу.

Я так люблю тебе, моя Україно! Ти і є той край, що подарував мені справжні крила, і іншого такого мені не треба!