Твір на тему: «Життя складається з того, що людина думає протягом усього дня»


Рейтинг твору 5 на основі 1 голосів


Українське прислів’я говорить: «Не все те зробиться, що на думці зродиться». Проте я впевнена, що спосіб мислення людини формує її світосприйняття, а це, у свою чергу, впливає на її життя взагалі.

Письменник Марк Твен стверджував: «Життя, за великим рахунком, складається не з фактів і випадків. Воно складається з тієї бурі думок, яка постійно проноситься в голові». Ці слова я можу прокоментувати так: різні думки та судження в людини викликають різні емоції. А це впливає на те, як людина поставиться до якоїсь конкретної події та як на неї відреагує. Тобто, якщо налаштуватися на позитивний лад, то результат може вийти одним, а якщо навпаки, то й наслідок буде відрізнятися.

Психологи теж відмічають зв’язок між думками людини та її життям. За статистикою, ті, хто щиро вірить у своє щасливе майбутнє, значно частіше досягають успіхів, ніж ті, хто не впевнений у своїх силах і талантах. Тому можна зустріти багато рекомендацій від досвідчених лікарів, які радять налаштовуватися на позитив і гарний настрій.

Ще однин аспект людського життя, на який впливає спосіб мислення людини, — це стосунки з іншими. Адже друзів ми знаходимо саме завдяки інтересам та ідеям, які співпадають у нас із ними. Тому в залежності від того, що турбує та цікавить людину, вона буде обирати певних друзів. Це теж дуже впливатиме на її життя в загальному.

Таким чином, на житті людини дійсно позначається те, про що вона думає кожного дня. Адже думки формують інтереси особистості, її оточення, емоції, успіхи. Отже, справді, від способу мислення залежить життя в цілому.