Твір на тему: «Яку роль література грає в нашому житті»


Рейтинг твору 3.81 на основі 338 голосів


Література — це важливий елемент нашого життя. Це саме та річ, яка допомагає нам духовно збагачуватися, краще пізнавати світ та самого себе. Що ж таке література? На мою думку, це щось значно більше ніж просто сукупність писаних і друкованих творів, це — грандіозне мистецтво, яке здатне зберігати знання та культуру певного народу та історичного періоду.

Протягом усіх років навчання в загальноосвітній школі ми зустрічаємося з різноманітними літературними творами. Вони розповідають нам про життя та його особливості в різні часи існування людства. Література буває різною: пізнавальною, корисною, мотивуючою та надзвичайно цікавою. У сучасному світі ми повинні фільтрувати інформацію та вибирати лише ту, яка може чогось нас навчити. Це є досить непросто. Для того, щоб не помилитися у виборі літератури, потрібно точно знати тему, яка цікавить. Але навіть якщо й прочитати твір, який, здавалось, не приніс ніякою користі, то не варто розчаровуватися, бо в будь-якій книзі чи іншому джерелі інформації можна знайти декілька розумних речей, які справді можуть чогось навчити.

Учні найбільше приділяють уваги художній літературі. Я вважаю, що це дуже добре, тому що за допомогою неї ми можемо не тільки зрозуміти зміст і осмислити історичний період, але й познайомитися з найрізноманітнішими художніми засобами. Мій улюблений літературний рід — це епос. На мою думку, у ньому найкраще відображено внутрішній стан людини та її емоційність.

У моєму житті література відіграє одну з найважливіших ролей, бо книжки допомагають краще зрозуміти сучасний та минулий світи. Останнім часом я помічаю, що це мистецтво починає відроджуватися. Молодь переходить на новий етап розвитку: усі починають читати. З кожним роком література все більше й більше змінюється. Це зумовлює появу нових стилів та неординарних письменників. Діти починають цікавитися новинками, які сприяють зміні смаків та актуальності літератури. В сучасній Україні популярними письменниками є: Василь Шкляр, Максим Кідрук, Ірен Роздобутько, Дара Корній та інші. Їхній стиль є унікальним і зовсім не схожим на стиль тих, які творили в минулому та позаминулому століттях.

Усі люди люблять розважатися та отримувати задоволення від певних речей. Багато інтелектуальної молоді проводить свій вільний час за книжками, бо це є найкращий спосіб відпочинку та пізнання самого себе. За допомогою літератури ми вчимося на помилках героїв, що допомагає нам уникнути неприємних ситуацій в реальному житті. Бути розумним означає бути начитаним.

Ми повинні цінувати інформацію, бо це, мабуть, найбільша цінність, яку може подарувати нам життя. Отже, потрібно читати книги, цікавитися новинками, насичувати свій мозок для того, щоб згодом могти вигадувати щось неповторне, а потім реалізувати це в реальному житті. Література — це скарбниця, яку ми повинні берегти й за можливості наповнювати різними прикрасами та дорогоцінностями. «Тільки одна література не підвладна тління. Вона одна не визнає смерті.» Я вірю в цю цитату, тому що багато майстрів слова давно вже покинули цей світ, але їхні твори ще продовжують чарувати не один мільйон читачів з різних країн світу.