Твір на тему: «Цінності сучасної молоді»


Рейтинг твору 3.69 на основі 239 голосів


Світ завжди змінюється, історія ніколи не стоїть на місці. Тому немає нічого дивного в тому, що людина крокує пліч-о-пліч з сучасним світовим прогресом. Зараз молодь зростає й розвивається в еру наднових технологій. Тому й зміни приходять швидше ніж завжди. Вчені вважають ХХІ століття періодом кризи у сфері моральних цінностей молодого покоління. Але чому ж це так?

Що ми взагалі знаємо про людські цінності? Почати потрібно з того, що поняття «цінність» має для кожного своє суб’єктивне пояснення, тому не можна розмірковувати про це загально. Тим паче, моральні цінності змінюються тоді, коли змінюються людські переконання. Та повернемось до сучасного покоління. Важко розуміти те, що ми справді зростаємо самовпевненими егоїстами, без жодної краплини розуміння й співпереживання. Та чому так відбувається? Світогляд дітей і підлітків дуже легко порушити, внести свої корективи, скажу більше, це елементарно. Усі ж дивляться телебачення, а ось вам найпопулярніший і найдоступніший спосіб маніпулювання людською свідомістю. З екрану телевізора молоду людину запевняють, що якщо твої головні цінності не гроші, влада або ж впливовість, то тобі нічого робити у цьому світі. Нам нав’язують нову подобу людини, яка повинна цінувати лише себе й орієнтуватись тільки на власні можливості, що не є правильно. Та їм це вдається: ми починаємо втрачати істинних людей.

Але я впевнена, що далеко не кожен звертає увагу на широкомасштабну пропаганду. Особисто моїми головними життєвими цінностями є такі: сім’я, свобода, друзі, чесність і вихованість. Я завжди пам’ятаю про те, що все найкраще в житті — безкоштовне. Друзі, родина, щастя, любов, посмішки — все це ми отримуємо зовсім безкоштовно! Не розумію, як можна проміняти такі дарунки на модель телефону, бренд одягу або марку машини. Та кожен сам вирішує до чого прагнути, тому я не маю жодного права засуджувати.

У висновку хотілося б побажати нашій молоді навчитися формувати свої власні цінності незалежно від нав’язливих стереотипів сучасного світу. Бо моральна свідомість людини є найвищим вираженням її розвитку, відтак, коли немає моральної свідомості, то й немає повного сформування особистості з її окремим внутрішнім світом.