Твір на тему: «Найбільша перемога — це перемога над собою»


Рейтинг твору 3.83 на основі 102 голосів


Наше життя повне перемог і поразок. Ми змушені боротися за своє щастя, за право жити, за можливість стати кращим. Але я переконана, що найбільша перемога — це перемога над собою. Кожен із нас хоче бути успішним, заможним і щасливим. Але чи часто ми замислюємось над тим, що самі можемо змінити своє життя?

Дивлячись на успішних людей, ми бачимо лише те, що вони мають зараз: визнання, гроші, цікаве та насичене життя. Але ми не знаємо, скільки праці стоїть за цим, скільки разів у них опускалися руки і як тяжко вони до цього йшли. Їм неодноразово доводилось перемагати самих себе, боротися з небажанням вставати з ліжка й працювати, але вони досягли бажаного лише завдяки своїй цілеспрямованості й працелюбності.

Для мене прикладом людини, яка змогла перемогти себе, побороти несприятливі обставини й попри все працювала заради своєї мети, є мій тато. Він народився в селі, у небагатій родині, рано втратив батьків. Тато приїхав до міста і не мав нічого, проте він тяжко працював, познайомився з мамою й вони одружились. Коли народилася я, батьки купили власну квартиру, а за рік і машину. У мене було щасливе дитинство, я мала все найкраще. Нині у мене вже є сестра. Не можу сказати, що ми заможні, проте батьки дуже стараються, щоб у нас було все, що ми хочемо. Тато дуже рано прокидається і тяжко працює. Він хоче, щоб ми мали таке дитинство, якого не мав він. Тато хотів мати власний дім і щасливу сім’ю, він хотів, щоб його діти були щасливими, і він це має, тому що щодня прокидався і йшов на роботу з однією метою. Ми дуже любимо його й вдячні йому за те, що маємо.

Людські можливості необмежені. Ми можемо значно більше, ніж здається, потрібно лише захотіти. Якщо людина ліниться, не хоче працювати і лише скаржиться на свою долю, не потрібно її жаліти. Вона сама в цьому винна. Кожен робить свій вибір. Хтось вирішує, що буде працювати заради поставленої мети й досягає бажаного, а хтось щодня лежить на дивані, живе за кошти батьків і заздрить успішним знайомим. У нас є одне життя, і я вважаю, що не можна витрачати його бездумно. Потрібно прожити його так, щоб у старості впевнено сказати, що ти зробив все так, як хотів.

Кожного дня ти повинен перемагати себе. Вставати й працювати, боротися заради своєї мрії. Ні в якому разі не можна опускати рук. Скажи собі, що потрібно зараз постаратися, щоб потім все життя пожинати плоди своєї праці й насолоджуватися кожним днем. А якщо ти лінуватимешся, витрачатимеш свій час на речі, які не мають жодного значення для тебе, то ти ніколи не отримаєш бажаного.