Твір на тему: «Література в моєму житті»


Рейтинг твору 3.6 на основі 157 голосів

Коли я була маленькою, мама охоче читала мені казки на ніч. Сміливі та відважні лицарі, прекрасні принцеси, мудрі чаклунки та майже завжди добра кінцівка — саме це формувало мій дитячий світ. Я завжди слухала казки з цікавістю, шкодувала, що сама ще не вмію читати: скільки б цікавих подорожей у світ книги я б здійснила!

Та роки минають, казки, здавалося, мають залишитися в минулому, неначе прекрасний дитячий спогад. Та цього не сталося! Я досі люблю літературу, зараз із задоволенням мандрую чарівними світами разом із героями різних за жанром творів.

Передусім, книги формують особистість. Це — найкращий шлях до пізнання. Із книг я дізнаюся багато нової та цікавої інформації. Окрім цього, книги розширюють наш світогляд, прославлюють моральні цінності (добро, справедливість, шляхетність, відвага, щедрість, здатність до самопожертви).

Перевага літератури ще й у тому, що кожен може знайти собі щось до смаку. Найбільше мені подобається світова література. «Останній дюйм» — твір Джеймса Олдріджа, що запам’ятався мені найбільше. Проблеми батьків і дітей, на мою думку, є дуже актуальними. «Подолати останній дюйм», що розділяє рідних людей — саме до цього нас закликає автор. Читаючи «Останній дюйм», я нібито подорожувала разом із Деві та його батьком, хвилювалася та раділа разом із ними. Тепер ця книга — ще одна зі списку прочитаних, і я навіть шкодую, що вже знаю, чим усе закінчилося. Проте попереду таке довге життя, стільки книг, величезна кількість подорожей залишається утаємниченою, нерозвіданою.

Література формує наш світогляд та особистість. І читати — одне з найцікавіших занять, на мій погляд. Кожен знайде собі книгу до смаку, адже в наш час вражає різноманіття тем і жанрів, порушуваних проблем. Також книги допомагають нам пізнати цей світ. Недарма в народі кажуть: «Хто багато читає, той багато знає»! Я хочу бути доброю та чесною людиною. Я впевнена, що саме література допоможе мені в цьому.