Твір на тему: «Світ необхідно змінити, але перший крок у тому, щоб почати саме з себе»


Рейтинг твору 3.83 на основі 196 голосів

Кожна людина, напевно, зустрічалася з несправедливістю світу. Безперечно, зважаючи на жахи, що кояться в суспільстві, виникає бажання змінити щось навколо. У дечому таке прагнення диктує підліткам юнацький максималізм, але й дорослі з цим зіштовхуються. Постає питання: з чого почати? Планета ж така велика. На мою думку, змінюючи світ, потрібно почати з самого себе.

По-перше, так людина може подати гарний приклад іншим, заохотити друзів чи незнайомих людей до того, щоб зробити світ кращим. Я вважаю, що надихнути когось — завдання складне та важливе.

Наприклад, Мати Тереза — відома монахиня — починала змінювати світ з того, що самотужки допомагала дітям у Колкаті. Вона приносила їм їжу, одяг, навчала їх. Пізніше до неї приєдналося багато людей, утворилася ціла організація, яка допомагала бідним у багатьох країнах.

По-друге, може бути так, що проблема не в оточенні, а в ставленні самої людини до нього. У такому випадку, я вважаю, змінюючи себе, людина просто стане щасливішою сама по собі. Їй уже не буде потрібно змінювати все, що її оточує.

Махатма Ганді казав: «Почніть змінювати в собі те, що хочете змінити в інших». Я погоджуюся з думкою цієї видатної людини. Адже так ми можемо знайти гармонію між собою та світом.

Таким чином, щоб змінити світ, варто почати з самого себе. Неважливо: надихнете ви інших своїм прикладом чи ні. У будь-якому випадку ви станете кращими, а це — велике досягнення.