Твір на тему: «Що значить бути сучасним?»


Рейтинг твору 4.05 на основі 78 голосів

Сучасний, нинішній, реальний — усі ці слова в певному контексті можуть означати «той, що існує на даний час».

Епохи змінюються, роки спливають. Здається, що час не зупиниться ніколи. У двадцять першому столітті — добі, у якій усе швидко минає — постають нові проблеми: як встигнути за тенденціями, як не проґавити ні однієї миті життя, як бути сучасним?

На мою думку, бути сучасним означає бути в курсі основних світових подій. Виражатись це може кількома способами.

По-перше, якщо ви хочете йти в ногу з часом, вам необхідно цікавитися політичною ситуацією країн світу. Крім того, було б непогано знати історію. Адже така обізнаність допоможе розібратися в процесах, що відбуваються у світі.

По-друге, бути сучасним, я вважаю, означає виглядати по-сучасному, бо народне прислів’я каже: «По обличчю зустрічають, по розуму проводжають». Отже, зовнішній вигляд людини грає важливу роль у її житті. Тому важливо слідкувати за такими модними тенденціями, як одяг, аксесуари, техніка.

По-третє, сучасний світ сповнений стресів і переживань. На мою думку, так відбувається тому, що людині важко звикнути до швидких темпів життя постіндустріальних держав. Отже, уміти жити в гармонії з оточенням і справлятися зі стресом — це ще одна з ключових складових характеру сучасної людини.

Як казала Анна Одувалова: «Життя в сучасному світі — це послідовність безперервних стресових ситуацій. Від того, наскільки швидко ви навчитеся виходити з них із найменшими втратами для психічного здоров’я, залежить ваше майбутнє». Я погоджуюся з думкою письменниці. Адже сучасній людині постійно необхідно бути здоровою й в хорошому гуморі. А стрес буде лише заважати в тому, щоб досягти успіху.

Таким чином, бути сучасним не так і складно. Треба слідкувати за своїм здоров’ям, цікавитися політикою та модними новинками. Але я думаю, що не слід при швидких темпах розвитку сучасних цивілізацій забувати про вічні людські цінності: любов, доброту, дружбу. Адже обійми рідної людини принесуть вам значно більше радості, ніж упевненість у власній сучасності.