Твір на тему: «Шлях знаходить той, хто його шукає» (варіант 2)


Рейтинг твору 3.68 на основі 176 голосів

Я думаю, що справедливим є те судження, що шлях знаходить той, хто його шукає. Наведу декілька переконливих прикладів.

По-перше, якщо ти чогось дуже хочеш, то ти зможеш цього досягти. Ти будеш шукати різні методи досягання цілі, будеш дізнаватися в інших людей, як цього досягти. Не дарма ж говорять, що якщо ти розкажеш про свою мрію всім людям, то вона обов’язково здійсниться, бо кожен захоче тобі допомогти, хоч ця допомога, можливо, буде не значною, але, крокуючи маленькими кроками до неї, ти все ж таки її досягнеш.

Наприклад, мій друг хотів скласти ЗНО з української мови більше, ніж на 190 балів та написати власне висловлення на максимальний результат — 20 балів. Якщо подумати, то це складно, адже 20 балів за твір ставлять тільки найкращим абітурієнтам зі всієї України, та й цей твір має бути ідеальним. Але він вирішив не здаватися й з 11 класу відвідував усі уроки, виконував усі прохання своєї вчительки, старанно працював удома. Спочатку йому було дуже важко, бо матеріалу надзвичайно багато, були й нерви, і біль розчарування, коли він отримував погані оцінки за неуважність, але згодом він став кращим учнем у класі. Потім прийшов час ЗНО, він склав його, а коли оголосили результати — був на сьомому небі від радості: він отримав 20 балів за твір і 196 балів за 200-бальною рейтинговою шкалою. Його батьки пишалися ним. Після цього він твердо сказав мені: «Якщо маєш ціль, то йди до неї прямо, не звертаючи з дороги».

По-друге, якщо ти будеш думати, що нічого не вийде, то так воно й буде. Бо, коли ти розмінюєшся на погані думки, вони починають тебе переслідувати й згодом поглинуть тебе, і ти відмовишся від мрії. Дуже часто так і відбувається.

Прикладом цього може слугувати доля більшості талановитих людей. Є люди, які чудово співають, грають на музичному інструменті, танцюють, але вони гублять свій талант і не йдуть у велике життя. А з цих людей могли б вийти кінозірки, актори, визнані світом співаки. Дуже боляче на це дивитися, бо їм могло б вистачити лише зробити декілька кроків у бік мрії і все б вийшло.

З цього випливає справедливе судження, що шлях знаходить той, хто його шукає. Якщо ти не намагаєшся чогось досягти, то тобі це й не потрібно. Ніколи не здавайтесь, коли бачите якісь перешкоди на шляху й вірте тільки в краще й все вийде.