Твір на тему: «Що несе війна людству?»


Рейтинг твору 3.65 на основі 72 голосів


Коли я була маленькою дівчинкою й дізналась, що нашому Сонцю залишилоси жити всього кілька мільярдів років, мені було так шкода. Я прибігла додому й плакала, уявляючи, що люди вимруть, як динозаври, майже нічого не залишивши після себе: тільки мертву планету, на якій більше ніколи не буде життя. Пройшло немало років з того часу й тепер я розумію, що це був би не найгірший варіант розвитку подій для людства, адже йому вистачить і пару сотень років, щоб зникнути, самому себе знищити. Війна. Швидше за все це буде глобальна трагедія. Всепожираюча, страшна, невблаганна війна.

Здавалось би, у 21 столітті, після того, як людство пережило дві світові війни, говорити про Третю — безглуздість. Проте, замість того, щоб вкладати кошти в розвиток науки, у покращення соціального становища суспільства, в освіту чи мистецтво, віддавати на допомогу голодним, хворим чи нужденним, гроші витрачаються на воєнне обладнання, на створення смертоносної зброї, яка може стерти з лиця Землі все. Як би прикро це не було, людство досі повністю не усвідомлює, що війна — це геноцид людства, а наслідки воєнних дій страшні й непоправні.

Війна — це один з найперших та найбезглуздіших винаходів людства. Вона жорстока та невблаганна. Війна — це самознищення, це безглуздя, це знецінення людського життя. Після себе вона залишає дітей сиротами, жінок вдовами, чиїхось чоловіків, синів інвалідами, людські мрії нездійсненими, психіку ураженою, вона залишає зруйновані міста, села, порушену екологію та біль: фізичний та моральний.

Безперечно, часом неможливо залишатись осторонь війни. І коли в небезпеці твій народ, твоя земля, захищати її — це справа честі, а отже, усвідомивши всю безглуздість війни, ведучи мирну політику, ніхто не застрахований стати учасником воєнних дій. Тому світ знаходиться в небезпеці, доки виключно кожен не зрозуміє, що на війні переможців не буває, всі сторони приречені: страшні смерті та величезні втрати неминучі.

Кажуть: солдатами не народжуються, солдатами — помирають. Як би різко це не звучало, та це цілковита правда. Війна — найбезглуздіше, найсмертоносніше, найруйнівніше та найстрашніше, що могли придумати люди. Необхідно залишити в минулому такий спосіб боротьби за владу, залишити війну в історичних романах та кінокартинах, адже вона несе лише смерті, нестерпний біль, голод, втрати, гіркі сльози, страждання, тяжке горе, самотність.