Твір на тему: «Радість душі моєї»


Рейтинг твору 3.92 на основі 37 голосів

Кожного ранку я дивлюсь на небо. Іноді воно яскраво-блакитне й ніби посміхається мені прозорою глибиною, а іноді — затягнуте темними хмарами та здається неймовірно важким. Саме в цей ранковий час відчуваєш цінність життя, його красу та гармонію. Дивлячись у небесну глибінь, розумієш, що щастя завжди поряд, що воно в простих речах, які огортають душу й радують серце.

«Багатством живиться лише тіло. А душу звеселяє споріднена праця» — писав відомий український філософ Григорій Сковорода. Я цілком погоджуюсь зі словами цього неперевершеного митця, тому що знаю це зі свого життєвого досвіду. Ніякі пусті розваги та розмови, багатства та фальшиві посмішки не зможуть принести істинного задоволення нашій душі. Щастя знаходиться в простих, навіть буденних речах, у теплому слові батьків, у колі найближчих друзів і, безперечно, в роботі, яка є твоїм покликанням.

Щодо мене, я довго шукала заняття собі до душі. Моєю «спорідненою працею» виявилось малювання. Досі пам’ятаю це захоплення, коли я вперше взяла в руки пензлик і на папері з’явилися кольорові доріжки. З того моменту минуло вже багато часу, а я й тепер відчуваю піднесення, коли фарба розтікається по аркушу, наче колір пробивається крізь білі сніги паперу. Я невпинно працювала над своїми навичками малювання, удосконалювала їх. Великі художники стали моїми ідейними натхненниками, що своїми життєвими історіями, талантом і працелюбством мотивували мене не зупинятися на шляху. Я відчуваю себе чарівником, який малюнками створює свій світ, наповнений різнокольоровими барвами, неземними птахами, дивовижними садами, у якому добро завжди перемагає зло. Я можу ділитися цим світом з іншими людьми, і вони цінують мій талант, роблячи мою працю ще солодшою.

Отже, на мою думку, щастя полягає в доволі простих речах. Нам не потрібно досягати неймовірних вершин, щоб знайти рівновагу у власній душі. Наші друзі та родина забезпечують спокій та теплу атмосферу, а споріднена праця – самореалізацію та задоволення для душі.