Твір на тему: «Моральні цінності сучасного суспільства» (варіант 1)


Рейтинг твору 3.96 на основі 454 голосів


На превеликий жаль, сьогодні люди вже не цінують тих духовних скарбів, що були такими важливими для наших предків. Для сучасного світу найкращим надбанням є гроші. Шкода, але нікому вже не потрібен саморозвиток та повага до інших. У такому складному світі я й досі намагаюся цінувати те, що передавалося нашими пращурами з покоління в покоління: любов до ближнього, повага до батьків. Життєвими орієнтирами для мене й досі залишаються моральні цінності: доброта, совість, справедливість, чесність. Чому ж так змінився цей світ?

Колись наші предки вірили в кохання, працювали та жили в мирі, проте сьогодні усе це замінено грошима. Вони вважають, що на світі можна купити все, та сильно помиляються. Думаючи так, вони втрачають свою людяність та сердечність. Багато підлітків, дивлячись сучасні фільми, де скрізь показано ідеальний світ без проблем, вважають, що, маючи гроші, великий будинок та машину, ти станеш щасливим. Та це не так.

Чому зараз люди живуть, як бридкі створіння? Нинішній світ жахливо несправедливий, і, на мою суб’єктивну думку, його вже неможливо змінити на краще. Людство приречене на страждання й пригнічення свого потенціалу. Прийшла доба розквіту безчестя, лицемірства, жорстокості й ненависті. Добридень тобі, розчарування в людських чеснотах, вітаю й вас, антигуманізме, нелюдяносте, зневаго й гріховносте. Поговоримо?

Візьмемо для прикладу молодь. Іноді я не хочу навіть виходити гуляти з моїми друзями, адже вони почнуть пиячити, палити, а на прохання матері прийти додому раніше, вони заплющують очі й відповідають із нахабством. Ви думаєте, що людині, яка народила й виносила це маля буде приємно таке чути? Я думаю, що ні, бо наші матусі завжди хвилюються за нас, підтримують у складну хвилину.

Аби підбити підсумок скажу, що моральні цінності сучасного суспільства зіпсувалися, порівняно з цінностями наших предків і ми маємо це змінити, адже наші майбутні діти повинні мати краще майбутнє для себе.