Твір на тему: «Чому мені імпонує саме цей вид мистецтва»


Рейтинг твору 4.8 на основі 5 голосів

Ще з дитинства батьки прищеплювали мені любов до прекрасного: водили на вистави, концерти, виставки. У шкільні роки я пробувала знайти й реалізувати себе в танцях, у художньому мистецтві та як актриса, проте понад усе я полюбила музику. Мама не радила мені вступати до музичної школи: «У тебе й так велике навантаження!», але я не послухала її. Зараз не уявляю свого життя без гітари.

Я закохана в музику, тому що вона відповідає моїй потребі у творчості, саме в цій стихії я найвільніше почуваюся й можу виразити себе.

На мою думку, музика — це один із найкращих подарунків, які дав нам Бог. Вона незбагненна, загадкова, багатогранна - така, як і людська душа. Музичний твір – це не лише набір нот та вправне їхнє виконання, а музичний інструмент — не просто гарний виріб із дерева чи інших матеріалів. І те, й інше має душу. Коли я торкаюсь струн своєї гітари, знаю, що вона теж відчуває мене, розуміє мої настрої та переживання. Коли я граю, вона ніби дихає в такт разом зі мною.

Недаремно саме музика супроводжує людину з пелюшок і до самої смерті. Ми слухали колискові від мам і бабусь, кожного дня чуємо різноманітні пісні на радіо, телебаченні, у магазинах і офісах, скорботна музика проводжає людину і в останню путь.

Жоден мій день не проходить без музики. Вранці, коли треба прокинутися та зробити гімнастику, я засовую у вуха «черепашки», і запальний ритм джайву дає мені гарний настрій принаймні на півдня. Увечері, після занять, ніжна музика Моцарта чи Яна Тірсена знімає втому. А коли мені хочеться відірватися від проблем навколишнього світу, я граю Козлова…

Музика — універсальна мова почуттів. Вона потрібна всім і кожному, оскільки не дає заснути нашій душі, зачерствіти нашому серцю. «Музика, подібно дощу, крапля за краплею просочується в серце й оживляє його», - писав Ромен Роллан. Вона вимиває геть з душі пилюку повсякденного життя, змушує подивитися на світ по-новому. Це мистецтво — ворота до власної душі: воно допомагає зазирнути в найпотаємніші куточки свого єства та зрозуміти природу своїх вчинків.

Музика, як чудодійна пігулка: вдало підібрана мелодія здатна підтримати убитого горем, підбадьорити зневіреного, ощасливити нещасного…

Я люблю музику. Вона дає мені сили жити.